ESG Blowback: Exxon, Chevron Investors Reject Climate Measures

ESG Blowback: Exxon, Chevron Investors Reject Climate Measures

Samenvatting

Investeerders van Exxon Mobil Corp. en Chevron Corp. hebben twee voorstellen voor klimaatmaatregelen verworpen die werden voorgesteld door aandeelhouders die bezorgd zijn over de impact van de fossiele-brandstofindustrie op het milieu. Beide oliebedrijven, samen met andere grote spelers in de sector, hebben te maken met groeiende druk van beleggers en activisten om hun activiteiten af ​​te stemmen op de doelen van het klimaatverdrag van Parijs. Maar hoewel sommige andere energiebedrijven in de VS en Europa ermee hebben ingestemd om hun CO2-emissies te verminderen, is Exxon tot nu toe kritisch geweest over die aanpak. Chevron heeft zijn bereidheid uitgesproken om zijn uitstoot te verminderen, maar onderstreepte ook het belang van olie en gas voor de wereldeconomie.

Achtergrond

De afgelopen jaren hebben investeerders die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, hun steun voor bedrijven teruggeschroefd die zich bezighouden met fossiele brandstoffen, zoals steenkool, olie en gas. Exxon en Chevron hebben beide bevestigd dat het klimaatbeleid van de regering-Biden geen invloed zal hebben op hun bedrijfsstrategieën. Hun meest recente afwijzing van klimaatgerelateerde voorstellen is een teken van de voortdurende uitdagingen waarvoor deze bedrijven zich gesteld zien in de ongunstige markt voor fossiele brandstoffen.

Commentaar

De weigering om klimaatgerelateerde maatregelen aan te nemen, kan voor beleggers een waarschuwing zijn dat de beide bedrijven misschien niet goed gepositioneerd zijn om succes te boeken in een toekomst die ten gunste is van schone energie. Hoewel de fossiele-brandstofbedrijven van vandaag nog steeds afhankelijk zijn van olie en gas, zullen ze waarschijnlijk steeds meer concurrentie ondervinden van hernieuwbare energiebronnen en zullen ze zich moeten aanpassen om relevant te blijven. Investeerders die de veranderende marktdynamiek begrijpen, zullen mogelijk op zoek gaan naar bedrijven die beter gepositioneerd zijn om te profiteren van de groeiende vraag naar schone energie.Bron: https://www.wsj.com/articles/esg-blowback-exxon-chevron-investors-reject-climate-measures-4532da99?mod=hp_lead_pos4

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *