Politici sturen brief naar COP28 over klimaatverandering

Politici sturen brief naar COP28 over klimaatverandering

Samenvatting

Verschillende politici hebben een brief gestuurd naar de voorzitter van de COP28 als een oproep om te handelen tegen klimaatverandering. De brief, die is ondertekend door meer dan 100 politieke leiders, roept op om het doel om de opwarming van de aarde onder de 1,5°C te houden serieuzer te nemen en uitstoot te verminderen. Daarnaast wordt benadrukt dat de wereldwijde gemeenschap moet samenwerken om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken, die vooral de kwetsbare bevolkingsgroepen treft.

Meer details

Naar aanleiding van de verwoestende gevolgen van de recente klimaatgerelateerde natuurrampen, waaronder overstromingen en bosbranden, hebben politici uit verschillende landen een brief gestuurd naar de VN-klimaattop. De brief stelt dat de wereld “op een kantelpunt” staat en dat drastische veranderingen nodig zijn om het doel van de Overeenkomst van Parijs te bereiken.

Het doel van de Overeenkomst van Parijs is om de opwarming van de aarde onder de 2°C te houden en te streven naar 1,5°C. Hoewel veel landen hebben toegezegd om hun uitstoot te verminderen, is er nog steeds veel werk aan de winkel om deze doelen te bereiken.

De brief benadrukt de verantwoordelijkheid van politici om de uitstoot te verminderen en om beleid te implementeren die de overgang naar duurzamere energiebronnen bevordert. De politici dringen ook aan op wereldwijde solidariteit en samenwerking om de uitdagingen aan te pakken die klimaatverandering met zich meebrengt, vooral voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen zoals de inheemse bevolking, arme landen en kustgebieden.

De brief sluit af met een oproep aan alle politieke leiders om deze kritieke kwestie serieus te nemen en om samen te werken om een veiligere en duurzamere toekomst te garanderen.Bron: http://time.com/6282046/politicians-un-letter-al-jaber-cop28/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *