Arizona, California, Nevada, and Mexico Reach Deal to Conserve Colorado River Water | TIME

Arizona, California, Nevada, en Mexico bereiken overeenkomst om Colorado River water te behouden

Vier zuidwestelijke staten en Mexico hebben een baanbrekende deal gesloten om Colorado River water te behouden dat cruciaal is voor een groot gebied dat zich uitstrekt van de Rocky Mountains tot aan Mexico’s noordgrens. Het akkoord, dat op 24 mei werd aangekondigd, is een stap naar het vertragen van het afdalen van de waterstand en zal toekomstige watertekorten helpen voorkomen die het leven in de woestijnachtige regio’s kunnen verstoren.

De overeenkomst

De nieuwe deal vereist dat Arizona, Californië en Nevada water besparen wanneer de waterstand in Lake Mead, het grootste reservoir van de Colorado River, een bepaald niveau bereikt. Mexico zal ook een deel van het risico delen en zijn waterleveringen verminderen als dat nodig is om het reservoir te beschermen. Het akkoord richt zich op de vermindering van de verdamping in Lake Mead en de waterleidingverliezen tussen het verste punt van de rivier in het noorden van Colorado en het meer. Het akkoord loopt tot 2026 en zal daarna worden herzien, en sommige maatregelen zullen worden verlengd tot 2045.

De noodzaak van de overeenkomst

Wetenschappers hebben gewaarschuwd dat als de Colorado River eenmaal onder een bepaald punt zakt, er automatische inningskortingen zullen plaatsvinden onder het huidige plan. Dit zou een dramatisch effect hebben op de landbouw, de steden en de energiecentrales die afhankelijk zijn van het water van de rivier. Het Colorado River-systeem voorziet naar schatting 40 miljoen mensen van drinkwater, dus elke vermindering van de watertoevoer zou ernstige gevolgen hebben voor de regio. Het meer van Mead, dat wordt vorzien door de Colorado River, is ook belangrijk voor het genereren van elektriciteit via de Hoover Dam. De nieuwe overeenkomst helpt beide regio’s te beschermen.

Gevolgen van het akkoord

De nieuwe deal betekent echter wel dat Arizona, Californië en Nevada hun watertoevoer moeten verminderen. De vermindering zal weliswaar klein zijn, maar het kan nog steeds gevolgen hebben voor de landbouw en steden die afhankelijk zijn van Colorado River water. Ondanks deze vermindering kan de overeenkomst ervoor zorgen dat er voldoende water blijft voor alle betrokken partijen op de lange termijn. Het is ook een bevestiging dat samenwerking tot oplossingen kan leiden die gunstig zijn voor zowel de mens als de natuur.Bron: http://time.com/6281693/arizona-california-nevada-colorado-river-water-deal/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *